Stribede kjoler – striber går aldrig af mode

En stribet kjole er en tidløs, stilig beklædningsgenstand, som bliver en selvfølgelig kompagnon i garderoben i mange år fremover. Stribede kjoler vækker associationer til sommer og sejlads, og alt afhængigt af stribernes karakter kan striber opfattes som alt fra muntert til sofistikeret, fra marine til punk og alt derimellem. Få mønstre er så alsidige og interessante som det stribede look!

Som sagt kan stribede mønstre have en mængde forskellige betydninger – det hele afhænger af sammenhængen. I middelalderen havde striber en nedsættende betydning, og samfundets udstødte skulle bære stribet tøj for at kunne skilles fra de andre, almindelige medborgere. I senere tider var de stribede sømandstrøjer forbundet med matroser, som var dem, der befandt sig længst nede i hierarkiet, når det gjaldt flåden. Men med tiden fik stribernes nedgørende karakter et opsving, da de blev samlet op af kunstnere og rebeller og blev om ikke fashionable, så i det mindste cool. De var en slags protest mod samfundet.

Det stopper dog ikke ved stribernes blotte eksistens: Deres bredde er omvendt proportionel med graden af status. Smalle striber anses for at være mere sofistikerede, som eksempelvis forretningsmandens jakkesæt, mens bredstribede jakkesæt anses for at være mere vulgære. Matrostrøjen krøb til slut ind i de finere sfærer takket være den berømte franske designer Jean Paul Gaultier, og den blev også taget op af store kunstnersjæle som Picasso og Andy Warhol. Gaultier debuterede i 70’erne og var kendt for at sætte sig op mod de gældende normer – han introducerede kjoler til mænd og sømandstrøjer til kvinder. Igen et bevis på stribernes tidligere kontroversielle betydning.

I dag har striberne en mere neutral betydning inden for mode, og stribede kjoler kan udgøre et outfit i sig selv, mens et par matchende sko fra vores skoafdeling fungerer som prikken over i’et. Blandt vores mest populære mærker kan nævnes Chiara Forthi, som i samklang med det stribede mønsters historie er et råt mærke med attitude til dig, som ikke er bange for at fremhæve din udadvendte og fascinerende personlighed. Hvis du virkelig vil skabe din egen stil, skal du kombinere din stribede kjole med passende accessories, eller hvorfor ikke en ensfarvet cardigan, der bryder mønsteret?

Vil du finde stribede kjoler på udsalg, anbefaler vi, at du går ind på udsalgssiderne. Få et friskt tilskud til din garderobe med en stribet kjole fra Bubbleroom!