Vis 36 af 369

Gør din sommerstil sikker med blomstrede kjoler

Hvad ville sommer være uden blomstrede kjoler? Hvis du længes efter sommerfølelser, kan du bære en blomstret kjole og straks mærker du sommerfølelsen!

Blomstermønster er en fryd for øjet, men hvornår begyndte man egentlig at bruge mønstret? Tekstilhistorien tager os med på en rejse til Asien, hvor såvel Kina som Japan tidligt gjorde brug af de blomstrede mønstre på diverse beklædningsgenstande.

I Japan er krysantemumblomsten ret almindelig, da den med sine lange, smalle blade er smuk i al sin enkelhed. Symbolikken er tydelig, da blomsten vender sig mod solen – krysantemumblomsten kan således ses som symbol for glæde og håb. Det er også kongefamiliens signatur og ses ofte på kimonoer.

I Kina er lotusblomsten et typisk mønster. Den er et buddhistisk symbol, som står for renhed, eftersom den rejser sig rent op ad den smudsige ler, hvor den vokser. Selv Indien havde tidligt blomster på tøj. Via handelsmænd spredtes mønsteret til Europa, hvor det blev populært op gennem 1400- og 1500-tallet, særligt i Italien.

Vi har både blomstrede og mønstrede kjoler

I moderne tid har vi den industrielle revolution at takke for, at de mønstrede stoffer i al almindelighed, inkl. blomstrede stoffer, opnåede en hastig spredning til de store masser. Det blev nemlig billigere at fremstille og sprede stofferne. De forskellige variationer af blomstermønstre, som vi kender i dag, så hurtigt dagens lys. Et eksempel på et særligt blomstermønster, som opstod af blandingen mellem øst og vest, er det såkaldte "liberty print". Et populært og tidløst, småblomstret mønster.

Blomstrede kjoler og mønstrede kjoler i al almindelighed er en måde, hvorpå man hurtigt kan skabe et effektfuldt outfit – kjolen taler for sig selv og behøver ikke accessories for at skinne i al sin glans. Med dette sagt har vi naturligvis også de diskrete accessories, der kan matches med din nye favorit blandt de blomstrede kjoler. Tilføj et par sko, gerne et par flade sandaler for et sommerligt, romantisk look, og du er klar til de lange gåture langs stranden samt sommerdates i solnedgangen!

Blandt vores bedst sælgende mærker finder du spændende blomstrede og mønstrede kjoler hos Chiara Forthi, Make Way, 77th Flea, Truly Mine og Happy Holly. Søger du billige blomstrede kjoler, anbefaler vi vores udsalgsside. Surf en tur derind nu!